Nog 1 dag voor de E3: Welke games gaan we te zien krijgen?

Door Elazz op zondag 8 juni 2014 14:47 - Reacties (7)
Categorie: Gaming, Views: 2.171

Elk jaar in juni vindt zich de Electronic Entertainment Expo plaats en zoals gewoonlijk zal de E3 ook dit jaar plaatsvinden in Los Angeles. Persoonlijk vind ik dit altijd een heel interessante periode. Zeker als gaming fan. Er gaat namelijk van alles getoond worden, hardware en software tijdens de verschillende persconferenties en we krijgen hierdoor meer informatie over de aankomende games die al dan niet al aangekondigd zijn.

Uitgelekt of bewust hypen

Een fenomeen dat zich ook afspeelt voordat de E3 effectief begint is de stormloop van geruchten over wat wel en wat niet getoond zal worden tijdens de expo. Tijdens de afgelopen jaren waarin de communicatiemethodes zo verandert zijn gebeurt het vaak dat iets al uitgelekt is voordat de aankondiging officieel gehouden wordt. Een fenomeen dat helaas de charme van de beurs heeft doen dalen.
Het is dan ook jammer, maar niet verwonderlijk, dat er tijdens de afgelopen paar weken al zoveel is uitgelekt geweest waardoor een aankondiging van de uitgever telkens weer nakende was. Vaak zijn het boxarts, placeholders vanuit een database of zelfs gelekte teasers die ervoor zorgen dat de games al snel worden aangekondigd. Maar soms komen deze teasers juist van de ontwikkelaar en/of uitgever om alvast een hype te creëren voor dit evenement in L.A. Hoe dan ook zijn games als Mortal Kombat X, Forza Horizon 2, Far Cry 4 en Battlefield Hardline getoond en dat terwijl ik liever een volledige reveal tijdens de persconferentie zelf had gezien. In ieder geval ben ik alvast benieuwd naar de gameplay van deze games dus ik moet toegeven dat ook ik mee ben gesleept in de gecreëerde hype.

Gelukkig hangt er nog genoeg mysterie schuil achter bepaalde titels waardoor, voor mij althans, de persconferenties niet snel genoeg kunnen beginnen.

De Playstation 4 verkoopt als zoete broodjes over de toonbank. Sony heeft met de nieuwe console van alles zo goed aangepakt dat op de meeste plekken waar het toestel verkocht wordt deze nog steeds niet makkelijk te verkrijgen is. Als je als bedrijf nog steeds moeite hebt met de leveringen juist vanwege de vraag dan doe je iets goed. Echter snakken de meeste bezitters op dit moment naar meer games, naar de echte knallers waarvoor we onze console werkelijk hebben gekocht. En met al die uitgestelde games zoals The Order 1886, Batman Arkham Knight en Quantum Break van Microsoft kunnen er maar betere mooie aankondigingen gedaan worden.

Wat gaan we nu te zien krijgen

De game waar ik het meeste naar uitkijk is de nieuwe Uncharted. De eerste drie games in de reeks waren al geniaal en Naughty Dog staat op het punt de lat opnieuw hoger te leggen. In een interview met co-presidenten Evan Wells en Christope Balestra hebben we een veel beter zicht gekregen op de ontwikkelstudio, Naughty Dog. En de passie waarmee zijn hun games maken zijn voor mij veelbelovende tekens voor deeltje 4. Nathan Drake is terug met zijn team en ik ben benieuwd naar zijn nieuwe avonturen.Maar ook Sony Santa Monica Studios wil zich laten zien, de andere first party studio van Sony in LA. Ze zullen een nieuwe game laten zien maar of dit het vervolg van God of War 3 is of niet is nog onzeker. Desalniettemin staan ze waarschijnlijk te popelen om hun nieuwste game in actie te tonen aan het publiek aankomende dinsdag om drie uur 's nachts. Dan hebben we nog the Order die uitgebreid speelbaar zal zijn op de beursvloer samen met PlanetSide 2 (die al op PC te downloaden is). Geen MediaMolecule en Guerilla Games. Zij zullen hun nieuwste games op Gamescom tonen.

Gran Turismo 7, The Last Guardian (Ja, die is volgens Sony nog steeds in productie. Vandaag gemeld), Soul Sacrifice 2 en Gravity Rush 2 zijn games uit het land van de rijzende zon en daarvan mogen we waarschijnlijk al een glimp van ontvangen. Nu nog een veelbelovende JRPG die binnenkort uitkomt op de PS4 om mij al helemaal te doen watertanden.

Maar laten we Microsoft en Nintendo nu niet vergeten. Ook zij zullen er alles aan doen om hun systeem als het beste te doen laten uitkomen en dat kan enkel, naar mijn mening, met de juiste games. Verwacht dus veelbelovende gameplay footage van Halo 5, Gears of War 4 en Forza Horizon 2 met nog een paar verassingen aan de kant van Microsoft. X, Zelda U, Hyrule Warrios en Smash Bros zullen de games zijn die we van Nintendo gaan zien. En misschien zijn de geruchten van een Pokemon Stadium achtige game wel waar. Het is een kinderdroom om die reeks ooit nog weder te zien.

Virtual Reality

Project Morpheus en de Oculus Rift zijn de bekendste spelers die deze markt willen bedienen en uiteraard is de E3 daar de plek voor om te laten zien hoe ver de ontwikkeling is gevorderd. Zeker met de aandacht van pers.Nu is het zeker dat Sony iets gaat laten zien dat betrekking heeft met project Morpheus. Een releasedatum, prijs en de games die het gaat ondersteunen zijn echter de belangrijkste vragen waar nog op beantwoord moet worden. In ieder geval hoop ik dat dit stukje technologie meer aandacht gaat krijgen tijdens de persconferenties dan de verscheidene remakes die vast wel uitgebracht gaan worden.

Tot slot

Met de vele uitgestelde games hoop ik dat er ook nog een paar verassingen op tafel gegooid gaan worden. Games die uit totaal onverwachtse hoek komen. Jaren doen er al geruchten de ronde van bijvoorbeeld een nieuwe Crash Bandicoot en een nieuwe Syphon Filter. Zal Half Life 3 dan toch zijn opwachting maken. En misschien wordt RollerCoaster Tycoon 4 op PC toch wel de topgame van het eindejaar.

Final Fantasy XV en Kingdom Hearts 3. Daar gaan we helaas niets van zien volgens Square Enix die de laatste tijd al vaker de plank misgeslagen. Want dit was een perfect moment voor beide games. De enige goedmaker voor fans is dat er alsnog uitgebreid over gesproken wordt tijdens de Gamescom of Tokyo Gameshow.

Ik kan alvast niet wachten en zal de verschillende conferenties live bekijken op de volgende tijdstippen morgen (maandag 09 en dinsdag 10 juni):

Maandag
18:30 Microsoft
21:00 Electronic Arts

Dinsdag
00:00 Ubisoft
03:00 Sony
18:00 Nintendo (Direct)

Waar kijken jullie naar uit?

Volgende: Verloop van de E3: De games van morgen 06-'14 Verloop van de E3: De games van morgen
Volgende: Energie revolutie: Voorbij de grens van de huidige accu 06-'14 Energie revolutie: Voorbij de grens van de huidige accu

Reacties


Door Tweakers user mrc4nl, zondag 8 juni 2014 22:39

Ik hoop op meer info over mirrors edge 2, maar ik denk dat ie echt op een zijspoor is gezet door dice

Door Tweakers user Joosie200, zondag 8 juni 2014 22:55

Ik hoop op meer info over BG&E 2. Wordt echt eens tijd om Jade en Pey'j op de current-gens te zien verschijnen, nadat BG&E 1 alweer van twee generaties terug is.

Door Tweakers user Elazz, zondag 8 juni 2014 23:15

mrc4nl schreef op zondag 08 juni 2014 @ 22:39:
Ik hoop op meer info over mirrors edge 2, maar ik denk dat ie echt op een zijspoor is gezet door dice
Mirror's Edge 2 gaat er zijn! In welke mate valt nog af te wachten. Er gaan geruchten over gameplay reveal en releasedatum maar het blijven geruchten...

Door Tweakers user rickboy333, maandag 9 juni 2014 00:18

Hmm ik vraag me af of Valve iets laat zien van de Steam machine en Half life 3. Ze hebben volgensmij geen zaal dus het zal niet al te groot zijn. Maar mischien toch nog een stukje over de Steam Machine of mischien een teaser van Half life 3. Plz Valve rise and shine the crowbar !!!

[Reactie gewijzigd op maandag 9 juni 2014 00:20]


Door Tweakers user Elazz, maandag 9 juni 2014 10:24

rickboy333 schreef op maandag 09 juni 2014 @ 00:18:
Hmm ik vraag me af of Valve iets laat zien van de Steam machine en Half life 3. Ze hebben volgensmij geen zaal dus het zal niet al te groot zijn. Maar mischien toch nog een stukje over de Steam Machine of mischien een teaser van Half life 3. Plz Valve rise and shine the crowbar !!!
Source Engine 2.0 is al een tijdje af en dus verwacht ik binnenkort al dr games daarvoor. Heel toevallig allemaal de derde in de reeks. Team Fortress, L4D, Portal en natuurlijk Half Life

Door Tweakers user rickboy333, maandag 9 juni 2014 18:54

Source 2.0 is niet af hoor, dat is nooit officieel bevestigd. Er was ooit een hacker die een foto heeft vrijgegeven. En ja mischien zullen ze al een prototype hebben. Titanfall voelt ook niet aan als de Source 1.0 engine. Ik denk dat er in Titanfall wat elementen van Source 2.0 zit. Maar ze kunnen ook de source 1.0 engine goed ombouwen.

Door Tweakers user thedjdoorn, maandag 9 juni 2014 19:07

Elazz schreef op zondag 08 juni 2014 @ 23:15:
[...]


Mirror's Edge 2 gaat er zijn! In welke mate valt nog af te wachten. Er gaan geruchten over gameplay reveal en releasedatum maar het blijven geruchten...
Als ie komt (en ik hoop van wel), moet ie in ieder geval niet OW/Sandbox worden. Dan wordt het denk ik gewoon te mainstream, zo van: oh al weer een spel waarin je kunt freerunnen. En dat verkoopt slecht omdat ME niet echt een vechtspel is, dus dan gaan mensen maar wat anders spelen (Assassins Creed, Prototype etc.). Het lineaire verhaal is wel één van de charmes van het spel (vind ik dan), net als de ontzettend felle zon.

Ook zit ik te wachten op de Saints Row/Dead Island mixup zoals 'beloofd' in SR IV.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)