Eerste digitale PS game gekocht!

Door Elazz op dinsdag 5 augustus 2014 13:42 - Reacties (5)
Categorie: Gaming, Views: 2.676

http://ic.tweakimg.net/ext/i/productsurvey/100868/27361.jpg
Bij de titel zal je misschien wel denken dat ik nog uit de prehistorie stam maar integendeel. Ik ben een persoon die ergens wel de evolutie kon begrijpen naar een digitale gamewereld. Steam Sales en Playstation Plus hebben mij enkel verder over de streep getrokken. Echter had ik lange tijd een regel, een soort van code waarbij ik de echte games aan volle prijs rond release enkel in de winkel zou kopen. Deze regel heb ik onlangs gebroken en geen seconde spijt van gehad.

Op PC is bijna alles zowaar digitaal en mijn laatste retail game was dan ook Shogun 2 Fall of the Samurai. De uitbreiding kwam een paar jaar geleden uit en sindsdien schafte ik vervolgens alle grotere games digitaal aan, middels Steam of een webshop die sleutels verkocht. Dit ging altijd gepaard met een lagere prijs en zo werd digitaal op de computer gemeengoed. Bij de Playstation consoles was ik wat voorzichtiger. Ik had al een redelijke collectie opgebouwd en wou deze met de vervolgen en pareltjes graag opbouwen. Een andere reden dat ik zo sceptisch was voor digitale games op mijn PS3 waren de grote hoeveelheden aan data voor installatiebestanden (Dankzij Playstation Plus zat mijn harde schijf telkens op het randje).

Maar de grootste reden voor iedereen was de prijs. Uitgevers vonden het namelijk wel zo makkelijk om 70 euro te vragen voor hun games digitaal. Vanuit een bepaald opzicht kan ik de hogere vraagprijs in vergelijking met winkels wel begrijpen. Want indien je per se de game digitaal wou dan was betalen de enige keuze, of je kon gewoon naar de winkel gaan.

Met de PS4 werkt alles, zoals in mijn review uitgelegd, veel makkelijker en dat had ik gemerkt met de gratis games die ik kon downloaden. In de Stand-By stand blijven alle achtergrondtaken doorgaan en/of beginnen die totdat alles is afgelopen. Je merkt er niets van totdat je de console aan doet en je al je aangekochte games geïnstalleerd ziet.

Mocht het je nog niet ontgaan zijn is vorige week The Last of Us Remastered uitgekomen op de PS4. Een verzorgde remake met alle uitbreidingen, een grafische update (betere textures, belichting, 1080p en 60fps) en een paar kleine extraatjes. Deze game moest ik gewoon hebben maar aangezien ik terug kwam van vakantie en nog moe was besloot ik maar de game digitaal aan te kopen. Niet alleen kocht ik dus een game digitaal, het was ook een remake wat voor mij wel een groot signaal was naar de toekomst toe. Zelfs van de 48GB download of de prijs, die wel 5 euro goedkoper was dan de adviesprijs in winkels, weerhielden me niet om mijn favoriete game aller tijden nogmaals te kopen.
http://tweakers.net/ext/f/TeOsOS0E9bELPwguV5RbOQTq/full.jpg?nohitcount=1
Het vergt enkel een redelijke prijs en een goed geïmplementeerde systeem om mij dus te overtuigen van een digitale aankoop. Ik heb geen doosje, geen boekje, niks fysieks en alhoewel ik soms eraan denk dat ik de game in mijn collectie had kunnen krijgen (dat min of meer toch al om zeep was geholpen met de aanbiedingen en psplus) ben ik toch erg tevreden met de manier waarop alles gegaan is. De reusachtige download was zo gepiept met mijn verbinding, en ik hoef geen disc meer te wisselen en kan zo de game starten terwijl inFamous nog in de lade ligt.

Prijs, systeem en dienst zijn bepalende factoren maar nu ik eraan terugdenk is het gemakzucht dat mij over de streep trok. Mijn eerste "retail" game voor de Playstation digitaal aangekocht en zolang alles netjes geprijsd is, zullen er nog vele volgen. Dit is geen nieuw aangebroken tijdperk meer, het is er één aan de finish. Het waren enkel de consoles die nog "achterliepen".

Volgende: Gamescom 2014: Verlengstuk van de E3 08-'14 Gamescom 2014: Verlengstuk van de E3
Volgende: De Youtube DJ: De video site speciaal voor muziek? 08-'14 De Youtube DJ: De video site speciaal voor muziek?

Reacties


Door Tweakers user lasharor, dinsdag 5 augustus 2014 15:14

Ik wacht liever een 1 a 2 weken zodat de eerste mensen die game hebben uitgespeeld en hem op marktplaats knallen. Als je dan zelf die game ook weer doorverkoopt heb je voor de verzendkosten dat spel gespeeld.

The last of us is nou niet een spel met een enorme replay waarde. Dus beetje zonde om dat digitaal te kopen en er vervolgens na 1 maand niet meer naar om te kijken.

Door Tweakers user Elazz, dinsdag 5 augustus 2014 15:20

lasharor schreef op dinsdag 05 augustus 2014 @ 15:14:
Ik wacht liever een 1 a 2 weken zodat de eerste mensen die game hebben uitgespeeld en hem op marktplaats knallen. Als je dan zelf die game ook weer doorverkoopt heb je voor de verzendkosten dat spel gespeeld.

The last of us is nou niet een spel met een enorme replay waarde. Dus beetje zonde om dat digitaal te kopen en er vervolgens na 1 maand niet meer naar om te kijken.
Vind de MP geniaal en speel die elke dag. En ik ben ook van plan de platinum trophy te halen dus daar gaan heel wat speluren in.

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 5 augustus 2014 16:15

Ik koop die dingen liever ook omdat een volledige game dus al gauw 50 GB opslurpt xD

Door Tweakers user tilburgs82, dinsdag 5 augustus 2014 19:25

Ook ik koop vrijwel niks online. Belangrijkste rede is dat je de game niet kan verkopen.

Door Tweakers user Slurpie Blauw, donderdag 8 januari 2015 12:13

Enkel de gratis ps+ games download ik. Doorverkoop op console games is een gezonde business, dus ik koop games fysiek.

PC/Mac games uiteraard digitaal via steam ed.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)