Gamescom 2014: Verlengstuk van de E3

Door Elazz op maandag 11 augustus 2014 18:18 - Reacties (3)
Categorie: Gaming, Views: 2.914

Dat velen teleurgesteld waren in de E3 kan ik enigszins begrijpen. Men had dan ook hele hoge verwachtingen in de nieuwe generatie consoles en gezien de releases tot dan had men graag vele nieuwe aankondigingen gezien. Een nieuwe LittleBigPlanet was misschien wel de grootste verassing.

Hoe dan ook zijn we nu een aantal maanden verder en staat er weer een beurs op het programma. Gamescom is één van de grootste gamebeurzen ter wereld en het is dan ook niet verwonderlijk dat er uitgevers zijn die dat evenement op een hoger voetstuk plaatsen vanwege het veranderde landschap in de game industrie.
http://static.giantbomb.com/uploads/original/3/34651/2498778-speeder.jpg
Wat wil ik zien

Gameplay! En dan wil ik als fan graag beelden van Star Wars. De uitgever heeft de bal misgeslagen tijdens de E3 maar kan nu alles weer rechtzetten met een paar goede zetten. Als we geruchten moeten geloven zou Star Wars Battlefront 3 in de zomer van 2015 uitkomen. Dat betekent dat nu het beste moment is aangebroken om een uitgebreide gameplaysessie te tonen. Grafisch komt het in orde, dat staat wel vast met de engine van DICE maar hopelijk weet het ook op andere vlakken te verbazen. Klonen vs Droids? Waarschijnlijk niet van in het begin(opnieuw gebaseerd op de laatste geruchten) en hopelijk niet om extra DLC/prequels te waarborgen. Andere games waar ik meer beelden van wil zien zijn Uncharted 4, Bloodborne, The Order en de opkomende BioWare games.

Nieuwe aankondigingen! Een gebrek daarvan tijdens de E3 maar als het goed is komen de grote uitgevers en studio's met een aantal nieuwe titels. Een heropleving van Until Dawn op PS4 en ook Microsoft heeft grote plannen voor dit najaar.
http://media1.gameinformer.com/imagefeed/featured/news/delayed.jpg
Releasedata! Niet dat die nog echt van belang zijn met de vele uitgestelde games maar het zou mooi zijn konden we dit keer wel een aantal data ontvangen die ook ook nageleefd worden (weliswaar met het releasen van bugvrije games). Maar geen games meer in Februari. The Order, The Witcher 3, Batman en Evolve komen dan al zeker uit en dan heb je nog Bloodborne die ook ergens rond die periode moet verschijnen.

Verassingen! "Crash Bandicoot is terug!" Dat zou mooi zijn om morgen om 19u tijdens de Sony persconferentie te horen. Nu kan ik geen andere schokkende verassingen bedenken (misschien dat Nintendo gaat Mario op Android en iPhone uitbrengen, wat ik wel niet verwacht), vandaar ook verassing.

Het is weer wachten tot morgen om teleurgesteld te worden omdat Half Life 3 of een andere game niet is aangekondigd maar ik vermoed dat de beurs meer gaat brengen dan de vorige E3 bij alle uitgevers. En voor de mensen die op de beursvloer zelf de games gaan uitproberen wens ik in ieder geval veel plezier. Ik zal alles via videostreams volgen na zelf al eens een paar jaar geleden geweest te zijn.

Dinsdag 14:00 Microsoft
Dinsdag 19:00 Sony
Woensdag 10:00 EA

Volgende: Gaming wordt weer zoals vroeger in 2015! (Misschien wel het beste jaar dit millenium) 01-'15 Gaming wordt weer zoals vroeger in 2015! (Misschien wel het beste jaar dit millenium)
Volgende: Eerste digitale PS game gekocht! 08-'14 Eerste digitale PS game gekocht!

Reacties


Door Tweakers user mvdam, maandag 11 augustus 2014 19:23

Ik hoop zelf op meer gameplay footage van Evolve :) En toch ook stiekem op inderdaad een mario voor de iPhone en een hintje HL3 :D

Door Tweakers user Caelorum, dinsdag 12 augustus 2014 17:37

"Het is weer wachten tot morgen om teleurgesteld te worden omdat Half Life 3 of een andere game niet is aangekondigd maar ik vermoed dat de beurs meer gaat brengen dan de vorige E3 bij alle uitgevers"
Valve negeert toch altijd de beurzen en laten het gewoon buiten die mediaspektakels mondjesmaat uitlekken zodat er maandenlang spanning wordt opgebouwd? ^^

Door Tweakers user rickboy333, dinsdag 12 augustus 2014 23:15

Ik hoop eigenlijk dat we wat meer zien dan alleen Sony, EA, Microsoft ect. Ik betwijfel of Valve dit keer de beuren negeert aangezien hun SteamMachine in de maak is. En als er toch opgewarmt moet worden kunnen ze HL 3 meteen confirmen. Ik ben ook benieuwd of we wat van DOOM te zien krijgen, en natuurlijk ben ik benieuwd wat Sierra voor ons in Petto heeft. Een nieuwe King's quest Heerlijk !

Als ik naar de grote bedrijveng ga kijken ben dan zit ik toch te wachten op Halo Nieuws. Het liefst een demo van de Halo 2 remake. En misschien wat Halo 5 Guardian nieuws. Verder natuurlijk Assessin'screed, Rainbow 6 ect. Ook ben ik benieuwd of Square Enix wat laat zien van hun nieuwe TombRaider game (de Lara Croft sierie is ook altijd leuk) En laten we Evolve niet vergeten.

En misschien de beste game die wordt geconfirmd op Gamescon .... GOAT SIMULATOR 2 !!!!!) (bad joke)

Maar ik hoop op het beste, helaas geen Tweakertrein voor mij dit jaar :(

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 augustus 2014 23:17]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)