Gaming voorbeschouwing E3: Van Fallout naar Just Dance

Door Elazz op zondag 14 juni 2015 17:17 - Reacties (4)
Categorie: Gaming, Views: 2.988

Agenda

15 juni - 04:00 - Bethesda
15 juni - 18:30 - Microsoft
15 juni - 22:00 - EA
16 juni - 00:00 - Ubisoft
16 juni - 03:00 - Sony
16 juni - 18:00 - Nintendo (Digital Event)
16 juni - 19:00 - Square Enix
17 juni - 02:00 - PC Gaming Show

Laat ik maar gelijk beginen door jullie het schema te geven van de te volgen persconferenties en shows van de E3, die naar mijn weten allen een livestream krijgen. Zoals je gelijk merkt mogen we dit jaar presentaties zien van ook nog eens Bethesda en Square Enix, die dus voldoende materiaal hebben om een uur tot anderhalf uur te kunnen vullen. Ook voor de PC gamers onder ons wordt het smullen met een 2 uur durend evenement.

En ongeacht de stroom van aankondigingen die er in de afgelopen week al zijn gebeurd, Uncharted Collection, Tales of Zestiria, Microsoft Oculus Rift Partnership, Fallout 4 trailer, Mirror's Edge Catalys en vele meer lijkt het er alsnog op dat we de komende 2 dagen vele verassingen mogen verwachten.

Met zoveel persconferenties en vele kleinere ontwikkelaars die hun games op de beursvloer zelf zullen tonen kan ik onmogelijk over alles en iedereen iets gaan zeggen maar zal jullie ook daarom voorzien van mijn algemene verwachtingen voor de aankomende E3 conferenties en shows.

Bethesda
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=GE2BkLqMef4]
Bethesda zal deze keer een eigen conferentie houden dus dat betekend dat ze tijdens de komende nacht/ochtend, ligt er net aan hoe je dat wilt beschouwen, een boel weer te geven hebben. Dat kan ook niet anders gezien er al vele titels zijn aangekondigd of zelfs al uitgelekt voor in de spotlights. Fallout 4 gameplay, Doom, BattleCry, Dishonored 2 (gisteren al dan niet bewust tijdens een twitch stream uitgelekt) en een eventuele teaser voor een nieuwe Elder Scrolls misschien zelfs. Gezien Fallout en Doom speelbaar zullen zijn vermoed ik dat die twee games ook binnen niet al te veel tijd op de markt zullen verschijnen en dus de meeste aandacht zullen krijgen. Ogen zullen ook gericht staan op hoe Doom na al die jaren is veranderd. Waarbij het eerst een actiegame leek te worden heeft de studio het roer omgegooid om terug naar de roots te gaan met iets dat anno 2015 ook met open armen zal moeten worden ontvangen.

Waar ik op hoop: Een nieuwe Elder Scrolls met daarbij ook een remake (inclusief DLC en enkele mods) van Skyrim op de PS4! terug

Microsoft
http://pre11.deviantart.net/fc29/th/pre/f/2014/136/2/7/halo_5__guardians__banner_2__by_extra_terrien-d7ik9nm.png
Microsoft wil het natuurlijk groots aanpakken in de 90 minuten die ze er voor over hebben maar op de vloer zelf. Een partnership met Oculus was een grote verassing (hoe dat buiten het simuleren van een kamer met scherm voor Xbox games eruit zal zien valt wel nog af te wachten) maar uiteindelijk zullen we daarnaast de welbekende games mogen verwachten. Voor Halo 5 zal het de tweede keer zijn, net zoals voor Fable (die ook voor Windows 10 komt), Forza 6 komt eraan en een countdown voor een nieuwe Gears of War (laat het geen remaster zijn aub) staat ook af te tellen. Crackdown, Quantum Break en Scalebound zullen niet aanwezig zijn wat opvallend is gezien dit juist titels waren, in mijn ogen, waarmee ze zich konden differentiëren. De timed exclusive, Tomb Raider, van Square Enix zal naar alle waarschijnlijkheid de meeste aandacht krijgen bij Microsoft en niet tijdens hun eigen show.

Waar ik op hoop: Dat Microsoft wat meer aandacht geeft aan PC gaming en met de succesvolle Age of Empires 2 en Age of Mythology HD heruitgave graag een nieuwe game uit die reeks. Het liefst zie ik een vervolg op Age of Mythology! terug

Electronic Arts
http://www.premium-format.de/wp-content/uploads/2013/06/star-wars-battlefront-banner.jpg
EA heeft misschien wel de meest begeerde reeksen in handen en wat is het dan ook jammer dat al die reeksen, zeker in de laatste jaren, te maken kregen met de nodige, terechte kritiek. Daar moet dit jaar verandering in komen met de nodige reboots. We mogen veel Star Wars aanschouwen met de Battlefront reboot, de grootste uitbreiding voor hun MMO en een nieuwe game, dat kan ook niet anders met misschien wel de grootste film aller tijden in aantocht. Maar bij EA kan de presentatie o zo mooi zijn, het valt nog af te wachten of het gepaard zal gaan met een vlekkeloze launch met van in het begin een goede game. Desalniettemin kijk ik er als Star Wars fan echt naar uit maar houd ik ook mijn hart vast dat DLC, microtransacties en zulke praktijken niet kenmerkend worden voor de reeks. De jaarlijkse sportgames zullen van de partij zijn. Een Need For Speed reboot gaande over de straatcultuur en het customizen van je wagen naar persoonlijke wens à la Underground met kenmerken gehaald uit de Fast and Furious reeks! Klinkt goed toch? Het kan beide kanten uitgaan maar laten we hopen dat het kwartje de juiste kant op valt.

Waar ik op hoop: Dat het kwartje de juiste kant op valt bij al die titels! terug

Ubisoft
http://strategy-game-guides.com/wp-content/uploads/2014/01/tom-clancys-the-division-world-banner.jpg
Waar moet ik toch beginnen bij Ubisoft? Een tijdje leek het ernaar uit dat ze één van de beste uitgevers zouden worden maar helaas is het jaarlijks meer van hetzelfde. Daar is niets mis zolang de franchises een frisse wind meebrengen in de vervolgen en niet onafgewerkt uitkomen. Ik zag een keer een vergelijking dat zelfs elke AAA franchise van Ubisoft van de afgelopen jaren in kwestie dezelfde game is. Assassin's Creed, Watch Dogs, Far Cry en The Crew hebben dan ook allemaal dezelfde opzet als het gaat om vooruitgang binnen de game. Van die eerste drie en ook van Just Dance is het al zeker dat er wel meerdere vervolgen zullen komen. Je zou verwachten dat met zoveel werknemers er toch wel iets origineels op de proppen komt. Dat gaan ze ook doen met The Division, het volgende meesterwerk van Tom Clancy maar misschien wel te ambitieus. Ik ben dus ook benieuwd naar hoeveel vooruitgang de studio's hebben geboekt voor de game die in 2016 zal uitkomen. Het kan zijn dat er opnieuw een Rayman game uitkomt gezien de laatste twee 2D games goed ontvangen zijn. Assassin's Creed Syndicate zal waarschijnlijk, gezien de status en de opbrengsten van die franchise wel vele aandacht gaan ontvangen. Zeker ook omdat die game binnen een half jaar al moet uitkomen zoals dat jaren het geval is nu. Maar of het zin heeft dat er wel 5 studio's tegelijk aan werken blijft natuurlijk afwachten.

Waar ik op hoop: Beyond Good and Evil 2, as simple as that! En een aankondiging dat Assassin's Creed een jaartje pauze neemt zou ook geweldig zijn. terug

Sony

Een Sony persconferentie duurt lang en ze hebben het daar altijd over vele zaken. Dit jaar zal VR headset project Morpheus waarschijnlijk de aandacht krijgen naast de nieuwe games van de eigen studio's. We gaan een boel Uncharted zien dat staat al vast met Nathan Drake's vorige avonturen in een collectie en zijn laatste avontuur. Het is door Naughty Dog bevestigd dat dit zijn laatste E3 show zal zijn met deel 4 in de reeks en daar kijk ik het meest naar uit. Guerilla Games heeft veel activiteit de laatste paar dagen, een eigen twitter account in plaats van Killzone, het aannemen van Witcher 3 werknemers en het registreren van een boel aantal domeinen voor project Horizon. Een open wereld RPG waarbij mechanische Dino's en andere wezens het landschap heersen en jij daarin moet overleven. Met de Jurassic Parc hype lijkt dit wel het beste moment om daar aandacht aan te schenken en dat gaat ook wel gebeuren. Gran Turismo 7 komt binnen nu en anderhalf jaar uit volgens de visionair achter de game zelf dus wie weet krijgen we daar wat van te zien. Gran Turismo Sport is ook al meerdere keren gelekt en misschien wordt dat een spin-off of krijgt de volgende game gewoon een nieuwe naam mee. Ratchet is terug gepaard met een trailer, releasedatum en 8 minuten gameplay! Alsof je een pixar film aan het spelen bent. God of War 4 lijkt ook aanstaande en geruchten voor the Last Guardian, hoe kan het ook anders, draaien weer op volle toeren nu de E3 aanstaande is. Ik verwacht ook wel een paar nieuwe IP's te zien, al dan niet rondom Morpheus en aantal aankondigingen van wat Japanse games.

Waar ik op hoop: God of War in de Egyptische mythologie? Dat dat gerucht waar blijkt te zijn! Het zou een frisse wind voor de franchise zijn en een mooie opzet voor een vervolg en een soft reboot terug

Nintendo
https://inthegame.nl/wp-content/uploads/2014/12/Zelda.jpg
Nintendo gaat een digitale evenement organiseren om waarschijnlijk niets anders dan games te tonen zonder al te veel poespas. De meeste WiiU en 3DS games van hen zijn over het algemeen goed ontvangen alleen draait hun homeconsole niet zoals ze zouden willen. Ze hebben het geprobeerd met Mario Kart, Bayonetta en Splatoon en de verkopen zijn nog steeds dramatisch laag. Dat ze dan bezig zijn met een nieuw soort platform, NX, is dan ook geheel logisch. Wat dit precies gaat zijn is nog onduidelijk. Een nieuwe homeconsole, handheld of een mix van beide? Of misschien is het een dienst. Ik verwacht zelf wel aankondigingen daaromtrent en ook de makers van Project Cars wachten op de E3 alvorens ze die game op een Nintendo platform zullen uitbrengen. Het moge wel duidelijk zijn dat er iets speelt en hopelijk zal datgeen ook aan het publiek bekend gemaakt worden. The legend of Zelda en Star Fox zullen verder sowieso van de partij zijn. Stuk voor stuk vermakelijke games die helaas niet de verkoopcijfers, momenteel, achter zich hebben.

Waar ik op hoop: Een pokemon RPG op console! terug

Square Enix

Square Enix gaat met 6 verassingen komen. Zoveel is duidelijk met hun E3 hype trailer waarbij ze de namen telkens weglaten van hetgeen ze gaan aankondigen buiten hetgeen bekend is. Final Fantasy XV gaat hopelijk een releasedatum krijgen en er zullen wel meer FF games getoond worden. Kingdom Hearts is van de partij na zo'n lange tijd (remakes niet meegerekend) en Dragon Quest Heroes komt ook in het westen binnen niet al te lange tijd. Terugkomend op die zes titels zou Chrono Trigger 2 er ene van zijn! Hopelijk kondigt Square Enix niet enkel mobile games echter aan gezien dat bij sommige Japanse uitgevers de focus is geworden.

Waar ik op hoop: releasedata van hun vele games, we wachten er al zo lang op! Final Fantasy XV en Kingdom Hearts 3 moeten binnenkort uitkomen gezien de line-up terug

PC Gaming Show
http://rsfb.static.gamesradar.com/587bc6a5b62e783d74612405cb512c4f62401de2.jpg__0x1500_q85.jpg
PC gaming is terug en sterker dan ooit tevoren. Een show dedicated, tijdens de E3, met al wat te maken heeft met PC gaming en het belangrijkste daarin zijn dan ook de games. Ik moet bekennen dat ik niet zo goed weet wat te verwachten gezien meerdere uitgevers en ontwikkelaars van de partij zijn en dit ook de eerste keer is. Ik hou van strategiegames dus ik hoop dat daar veel aandacht naar uitgaat. Ik kan niet wachten om de veldslagen van Warhammer Total War te kunen aanschouwen. Ik denk ook dat er een boel Steam machines getoond gaan worden om simpele console-achtige PC's te leveren.

Waar ik op hoop: zie Microsoft ;) terug

En zo zal er nog veel meer te zien zijn dan hetgeen hier boven geschreven staat logischerwijs, nu maar hopen dat dat ook allemaal op de markt gaat worden uitgebracht.

Volgende: Het is echt lang geleden dat ik uitkeek naar een game... 08-'18 Het is echt lang geleden dat ik uitkeek naar een game...
Volgende: E3 2015 binnen een week: 2014 terugblik 06-'15 E3 2015 binnen een week: 2014 terugblik

Reacties


Door Tweakers user FrankAlexander, zondag 14 juni 2015 17:24

Leuke blog die ik zeker blijf volgen. Ik ben benieuwd!

Door Tweakers user BadpunK, zondag 14 juni 2015 18:48

Fallout 4 zal wel een van de grootste games worden. Veel fans wachten daar al een lange tijd op :)

Door Tweakers user Elazz, zondag 14 juni 2015 21:18

BadpunK schreef op zondag 14 juni 2015 @ 18:48:
Fallout 4 zal wel een van de grootste games worden. Veel fans wachten daar al een lange tijd op :)
Denk het ook, alhoewel men gelijk begon te klagen over het grafische aspect verwacht ik dat al de spelwereld reusachtig zal zijn met goede gameplay.

Door Tweakers user BadpunK, zondag 14 juni 2015 21:45

Elazz schreef op zondag 14 juni 2015 @ 21:18:
[...]


Denk het ook, alhoewel men gelijk begon te klagen over het grafische aspect verwacht ik dat al de spelwereld reusachtig zal zijn met goede gameplay.
Daar ben ik van op de hoogte. Echter vind ik persoonlijk het grafische aspect altijd een bijzaak. Het gaat mij om de gameplay en het verhaal.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)